Obstetrica-ginecologie

Dr. Al krayem nawaf

Medic specialist

Avem grija de sanatatea femeilor!

Obstestrica – ginecologie reprezinta ramura medicinei care are drept obiectiv studiul morfo – fiziopatologiei organelor genitale feminine. Tot aceeasi specialitate medicala vizeaza si procesele biologice care fac posibila reproducerea si tratamentul starilor patologice din sfera genitala.

Obstetricianul are rolul de a supraveghea parcursul sarcinii unei femei, de a participa la nastere, dar si de a o indruma in urmatoarele 6 saptamani dupa nastere. In schimb, ginecologii tin sub supraveghere sanatatea femeilor in privinta aparatului genital pe tot parcursul vietii. In cadrul clinicii Angisan, fiecare specialist isi duce misiunea la bun sfarsit!

Ce reprezinta un consult ginecologic?

In cadrul consultului ginecologic, pacienta va purta o discutie cu medicul specialist, va beneficia de o investigatie pelviana, dar si de un test Papanicolau. Vizitele la medicul ginecolog trebuie realizate anual in cazul femeilor sub 35 de ani, iar dupa aceasta varsta, specialistii recomanda un consult ginecologic cel putin o data pe an sau la indicatiile medicului. 

Consultul ginecologic dureaza aproximativ 20 de minute si este alcatuit din doua parti:

Ce presupune prima intalnire cu medicul ginecolog?

Odata cu intalnirea cu medicul ginecolog, adolescentele trebuie sa valorizeze relatia cu acesta. Mai mult decat atat, scopul acestei intalniri este acela de a preveni posibilele probleme prin vizitele constante la clinica de ginecologie. In cazul adolescentelor, intalnirile cu medicul specialist sunt formate doar din discutii ce vizeaza:

Ce trebuie sa respecti inainte de vizita la clinica de obstetrica - ginecologie?

Pasii care trebuie urmati inainte de intalnirea cu medicul ginecolog nu sunt deloc dificili.

Este recomandat ca pacienta sa nu fi intretinut relatii sexuale inainte cu 24 de ore de consult si sa nu fi facut spalaturi intravaginale. In felul acesta, secretiile obisnuite ale vaginului nu vor suferi modificari.  De asemenea, medicul specialist va solicita pacientei ca vezica urinara sa fie golita deoarece acesta va investiga zona pelviana si cea abdominala. Exista situatii in care medicul examineaza chiar si sanii.