Psihiatrie

Dr. Bisu Ionela

Medic primar

Consulatii psihiatrie

Psihiatrie Angisan- servicii medicale la cele mai inalte standarde

Psihiatria reprezinta specialitatea medicala ce presupune diagnosticarea si tratarea tulburarilor psihice si a celor comportamentale. Cele psihice pot avea numeroase efecte negative asupra unor aspect esentiale din viata unui om precum: relatiile cu alte persoane, trairile, gandurile, activitatea fizica, perceptia, timpul liber si viata profesionala. Aceste problem pot aparea ca urmare a cumularii mai multor factori precum: sociali, biologici si psihologici. Medicii specializati in psihiatrie pot examina, diagnostica si tratata pacientul, dar in acelasi timp au competenta de a urmari evolutia celor care prezinta stari depressive, tulburari obsesiv-compulsive, anxientate, dementa, tulburari de control al impulsurilor, tulburari de somn, tulburari din sfera psihotica sau tulburari affective generate de prezenta unor boli organice.

Scopul tratamentelor in psihiatrie

Principalul obiectiv al tratamentelor de tip psihiatric este schimbarea comportamentelor patologice si, in acelasi timp, contribuie la imbunatatirea relatiei pacientului cu familia, dar si cu propria persoana. Tratarea bolilor psihiatrice poate fi realizata fie prin medicamentatie, fie prin terapie. Medicamentele special concepute pentru boli psihiatrice sunt variate, insa reprezinta cea mai sigura metoda pentru ameliorarea sau tratarea starilor prezentate, dar in acelasi timp si cea mai tolerata.

In ceea ce priveste psihoterapia, terapeutul dezvolta o atmosfera care sa-i permita pacientului sa afle propriile resurse si sa le utilizeze cat mai eficient. Terapia vine in ajutorul pacientului pentru a-l determina sa accepte si sa inteleaga boala pe care o are, dar si sa trateze mai rapid simptomele si sa il incurajeze sa isi imbunatateasca modul de socializare.

Principalele simptome ale bolilor psihice